משלוחים חינם בקנייה מעל 199 ₪

מה זה ספירולינה?

 מה זה ספירולינה?

   ספירולינה משהו טוב לבראות שלנו.

 הספירולינה – גדלה במים מתוקיים ומלוחים חמימים. האורגניזם החד-תאי הפשוט הזה מקבל את שמו מהמילה הלטינית לספירלה בגלל צורתו הקפיצית.

   מתי זה התחיל ואיפה?

  הכל התחיל בשנות 40 במאה הקודם, באפריקה. אחד מהמגזינים המוכרים פרסם מאמר של חוקר צרפתי על שבט שחי סביב ימית צ'אד האפריקאי. שבט זה השתמש   בפיתות עשויות מאצות בצבע ירוק/כחול מיובשות בשמש. אצות אלו גודלות בבריכות קטנות מסביב לאגם. אבל אז לא יתיחסו למסר של המדען.

 פיתות, שהורכבו מ-100% אצות, נמכרו בשוק המקומי, ושימשו לאוכלוסייה המקומית למאכל. האוכלוסייה התאפיינה בבריאות מעוררת קנאה ותוחלת חיים טובה. רק לאחר   עשרים שנה חזרו החוקרים לאגם צ'אד וזיהו את סוג האצות. זו הייתה ספירולינה (Spirullina platensis), ידועה זמן רב למדע.

    מה מיוחד בספירולינה?

  המחקרים הראשונים של ספירולינה התחילו בצרפת רק במחצית השנייה של המאה ה-20. אז הוכח התועלת והערך התזונתי של אצות. מאז התחילו לגדל ספירולינה   למטרות מסחר. לשימוש בקוסמטיקה, אצה זו מגדלים בחממות מיוחדות. במספירולינה יש מספר רב של מיקרואלמנט,ויטמינים, קבוצה של חומצות אמינו (Amino acid).   ספירולינה – האצה הירוקה/כחולה הייחודית ללא הגזמה, היא מחסן של יסודות שימושיים כמו ויטמיני B. ביניהם B12 חשוב מאוד לגופנו, בנוסף בספירולינה יש הרבה   ויטמינים  B6 ו-B2. הספירולינה עשירה בויטמינים B3, ויטמין E. אצות ירוקות/כחולות רוויות במנרלים כמו : יוד, אבץ, מגנזיום, סלניום, אשלגן, סידן, כרום.

 

איפה היום משתמשים בספירולינה?

 

 בימנו הספירולינה נחשבת כמקור מזון חשוב שיכול לשים קץ לרעב העולמי בשל הרכבה ועמידותה לגורמים סביבתיים, יכולה להיחשב כמקור לחלבון, ויטמינים ומינרלים וחומרים מזינים אחרים. התכונות הייחודיות של הספירולינה משמשות מקור ליופי ולבריאות הגוף.

 ספירולינה משמשת בהצלחה בקוסמטיקה ובתעשיית היופי. הרכב הייחודי של הספירולינה פשוט זועק על תכונות אנטי אייג'ינג ודורש שימוש בקוסמטיקה. על בסיס ספירולינה מכינים מסכות, קרמים, סבונים, שמפו. משפיעים לטובה על העור, מקלים על אדמומיות, משפרים את גוון העור, מחליקים קמטים עדינים ומסירים ברק שומני ומפחיתים פריחות.

 

סבון ספירולינה
https://www.freepik.com/free-photo/fresh-made-green-smoothie-bottle_3627993.htm

היופי שבסירולינה

ספירולינה משמשת בהצלחה בקוסמטיקה ובתעשיית היופי. הרכב הייחודי של הספירולינה פשוט זועק על תכונות אנטי אייג'ינג ודורש שימוש בקוסמטיקה. על בסיס ספירולינה מכינים מסכות, קרמים, סבונים, שמפו. משפיעים לטובה על העור, מקלים על אדמומיות, משפרים את גוון העור, מחליקים קמטים עדינים ומסירים ברק שומני ומפחיתים פריחות.

היום רצינו להכיר לכם את סבון ספירולינה אורגנית ונענע שלנו. המעניק לעור הזנה טבעית ותחושת רעננות.
*מתאים לכל סוגי העור לגוף ולפנים.

סבון ספירולינה אורגנית ונענע